Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Slag rond Gavere - Gavere - 17/03/2007 - Johan Ben Joeri Frederik Jef Twix
Herders,

De voorbije 2 weken was ik er niet bij, maar dat heeft voor de helft te maken met mijn kersvers nageslacht. Bedankt voor al jullie gelukwensen.

Maar met een zoon van al 8 dagen oud, een droge week (toch qua neerslag) achter de rug, en een mooie toertocht in het vooruitzicht kon ik het niet laten om toch mijn Italiaanse bolide boven te halen en ermee naar Gavere te trekken voor de "Slag Om Gavere", want zo heet die toertocht. Levi verkoos om vanuit Ename al te starten met de fiets, om op te warmen, volgens hem. Niet dat hij dat nodig heeft, vind ik.

Weer:     

Ben en Gringo stonden me op te wachten op de parking, terwijl Levi samen met Jef, Diederik, Erik en Martine al aan de cantine stonden te wachten. Jef verscheen met een verband rond zijn knie, hij kreeg na een valpartij 16 hechtingen in zijn knie en een doktersverbod om te gaan mountainbiken, ik moet er waarschijnlijk niet meer aan toevoegen dat het een taaien is? 16 hechtingen! Amai nie, daarmee naaien ze in Hong Kong een paar schoenen.

De meesten onder ons hadden de intentie om 75 km te rijden, maar slechts 2 deden dat ook, en neen, ik was er niet bij.

Al vanaf de eerste kilometer ging het volgens mij veel te snel, Erik en Diederik waren aan het sleuren dat het geen naam had. Levi volgde ze maar nam de kop nooit over, en na een kilomter of 5 liet hij die 2 snelheidsduivels maar rijden. Net op dat moment reed Gringo plat met zijn nieuw achterwiel, Levi demonteerde de band terwijl Ben, Jef en ik er stonden op te kijken, het oppompen verliep niet van een leien dakje, dat lag in eerste instantie aan de pomp van Gringo die niet meer pompte, en in 2e instantie aan die scheur van een halve centimeter in zijn nieuwe binnenband die al een paar maand in zijn zadelzakje zat. Na een kwartier met 5 man, slaagden we erin Gringo weer op baan te krijgen, maar lang duurde dat niet, want 2 km verder stond hij weer plat. Het beste wat hij kon doen was terug naar de start rijden. Later zou blijken dat er geen velglint rond zijn nieuw wiel was. Hmmm, daar moet toch wel een prutser van een technieker voor verantwoordelijk zijn. En vooralleer jullie je pijlen scherpen en richten op bepaalde winkels, zie ik mij hier genoodzaakt een welgemeend mea culpa te publiceren. Ik was diene technieker die Gringo's wiel monteerde, maar ik pleit verzachtende omstandigheden aangezien niemand van ons iets gemerkt had, enfin, daar is Gringo natuurlijk vet mee. Eigenlijk waren we wel al een tijdje op zoek naar een manier om Gringo's conditie en snelheidslust wat in te perken, nooit gedacht dat het zo simpel was!

Terwijl Diederik en Erik, en iets erachter Martine, al ver weg waren, vertrok de rest terug. We bleven constant in de buurt van Gavere: Vurste, Munte, Zingem en St-Maria-Latem. De zanderige stroken rond het militair domein, die we kennen van het Bloso parcours werden ons niet gespaard, net zoals de meeste andere mooie stukjes uit het Bloso parcours.

De eerste bevoorrading kwam redelijk vroeg, caf´┐Ż Buitenland, tussen de markt en de kerk van Gavere. Alles was er wat er moest zijn, geen kwaad woord. Jef's naaiwerkje begon wat pijn te doen, en daarmee besloot hij maar om voor de 45 km te kiezen. Ikzelf zou waarschijnlijk liggen te kajieten van de pijn en voor de 0 km gekozen hebben, maar goed.

We vertrokken voor deel 2, nog steeds met de 75 in het achterhoofd en ik voelde me redelijk goed, en ging gezwind mee met Ben en Levi. We kregen naast het Bloso parcours redelijk veel baan voorgeschoteld, ik heb mijn grote plateau veel moeten bovenhalen, toch als de wind in 't gat blies. In het omgekeerde geval (als de wind uit mijn gat blies, hehe), bij tegenwind bedoel ik dan, was het bij momenten soms zwaar labeur, ik heb dus redelijk veel tijd gehad om Ben's gat te bewonderen. De paar klimmetjes die op ons programma stonden deden mijn benen geen goed, en ik voelde dat mijn afwezigheid mij parten begon te spelen. We konden even voor de 2e bevoorrading Martine terug inhalen, maar Diederik en Erik zouden we niet meer terugzien. Erik vertelde ons wel achteraf dat Diederik hem tot na halfverwege perfect kon volgen, maar nadien moest plooien. Dat is in elk geval een stuk verder dan al de rest, en die 2 zijn het dus die als enige de 75 km reden.

Aan de 2e bevoorrading na 45 km, aan de Scheldebrug in Zingem, die van hetzelfde kaliber was als de eerste, besloten we om de 75 km links te laten liggen (enfin, eigenlijk rechts). Levi ging daar al rechtstreeks richting Ename, Ben en ik verkozen terug naar Gavere te rijden op het 55 km parcours. Alvorens te vertrekken dronk ik nog wat van die gele sportdrank, die vond ik vreed goed, al gaf ze me geen vleugels in deel 3.

De laatste 10 km maalde ik met Ben af. We kregen nog enkele klimmetjes uit het Bloso parcours: die waar Ben spontaan begint te zingen van herdertjes die bij nachte in het veld lagen, en dan erna een afdaling op de baan, direct gevolgd door een beklimming en een nieuwe afdaling langs de Christiana brouwerij. Nadien reden we langs het offroad pad naar de beklimming aan de fuitbomen (1e afdaling in het bloso parcours), we verwachten daarboven linksaf te mogen inslaan voor een korte afdaling met redelijk wat stenen, maar dat gebeurde niet, we moesten verder rechtdoor en dan langs het militair domein terug. Dat is de plaats waar Ben enkele jaren geleden in een afdaling over de kop ging en zijn Giant op het hoofd kreeg, gelukkig dat hij zijn helm droeg, anders reed hij er vandaag misschien niet meer (want ik vermoed dat Ben minder taai is dan Jef). Nadien nog een offroad klimmetje tussen de perebomen door, en zo terug naar de start.

Parcours:     

De afspuitinstallatie was OK, maar eigenlijk was ons materiaal deze keer, in tegenstelling tot de voorbije ritten, redelijk proper gebleven. De bepijling was ook duidelijk. 4? inschrijving voor de vergunninghouders is misschien wel veel, maar je kreeg er dan wel een gratis drankbonnetje voor in de plaats, die we spijtig genoeg niet konden benutten.

Organisatie:     

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -