Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
1 Meifeesten - Wortegem-Petegem - 30/04/2007 - Sven Johan Joeri Junior Twix
Herders,

Het weer was zoals de laatste voorbije 4 weken ideaal startweer +/- 13� en een stralende zon die ons alsmaar warmere temperaturen ging bezorgen.

Weer:      

Sven en ik hadden zaterdag afgesproken om rond 8u30 te vertrekken dit in tegenstelling (9u00) wat er in de mail van Ben stond, nog op tijd Joeri (dus ook Twix) kunnen verwittigen want die gingen sowieso meerijden, en op ��n of andere manier is Gringo er ook op tijd geraakt. Mijn excuses voor Johan en Junior maar ik wist niet dat jullie ook kwamen. Zij zijn dus om 9u00 alleen gestart!

Sinds deze week hebben we onze eigen herders forum, en nu kunnen we op een deftige manier afspreken!

Plaats van afspraak was in het 'Domein de Ghellinck' en rond 8u20 kwamen bovenstaande met mondjesmaat aan de startplaats. Herder Sven was al opgewarmd, want die was vanuit Oudenaarde met de bike naar de start/finish gereden. Goed voor zo'n extra 11 km aan een gezapig tempootje.

Om 8u30 waren we allemaal ingeschreven voor de 55 km en konden we starten. Via het offroad gedeelte langs de Schelde reden we weg van de start en kregen we afwisselend verharde en onverharde stukken voorgeschoteld. Indien het verhard was (road road road road dus) was het wel langs autoluwe straten, op een paar tracktoren na.

Het was licht glooiend, met af en toe eens een kleine piek erin, typisch voor de omgeving. Na enkele kilometers kwamen we in een opstopping terecht en bleek dat er iemand serieus was gevallen. Later heb ik vernomen dat die jongen zijn sleutelbeen had gebroken. We wensen hem langs deze weg een voorspoedig herstel toe.

Om nu met de woorden van Frederik te spreken, is Joeri er in geslaagd om nen 'Ronny' te doen tijdens een afdaling. Ik zat er kort achter maar Joeri zat al snel terug op zijn v�lo. Sorry Joeri: maar ik heb het patent op 'Nen Ronny', en ik doe v��l beter :-)

Rond kiliometer 20 reden we het bos binnen, en ik hoorde Joeri tegen Twix zeggen: 'Wauw dat leuk bos waar we vorige week ook ingereden waren'. Ik ken de streek niet, en na wat opsporingswerk (dankoewel Forum MTB.be ) noemt dit bos: ' Bouvelosbos'. Hier zaten leuke single tracks in en een prachtige afdaling + klim om uw vingers van af te likken. Naar traditionele gewoonte reed ik hier wat voorzichtiger dan de andere vier herders en zat er na het bos al een paar 100m tussen mij en de anderen. Maar ze hielden de benen stil en ik kon terug aansluiten. Niet zoveel verder was er een eerste bevoorrading.

De bevoorrading was karig: cola, een power drankje (flauwe smaak), wat peperkoek en nog wat maar kan het mij niet meer herinneren.

Na de bevoorrading kregen we een beetje van hetzelfde, afwisselend offroad en baanwerk maar het was genieten van de streek. We bleven rond Wortegem-Petegem rijden, en af en toe zag ik een BLOSO pijltje die we aan het volgen waren.

Na zo'n 35 km kregen we de tweede bevoorrading die net als de vorige een beetje 'te weinig' was. Maar op het forum van MTB.be kon je lezen dat dit kwam door vorig jaar. Vorig jaar was het zeer slecht weer, en hadden ze h��l weinig deelnemers, waardoor ze toen met een overschot aan drank en sneukelafrij zaten. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, en hebben ze het voor dit jaar erop voorzien om iets minder overschot over te houden.

We vertrokken voor de laatste 20 km's en we reden blijkbaar richting Oudenaarde. Dit had ik maar pas door toen we het bos rond de Beverse Vijvers inreden. Ik herinnerde mij die verdomde putten van de vorige week tijdens de 'CUT' classic. Maar nu deden we alle paadjes in het bos i.p.v. vorige week er zo snel mogelijk weer uit te rijden, typisch voor een sjanettenorganisatie :-). Soit, het was dus deze keer echt genieten van de �ne single track na de andere...

Eventjes later na de vijvers mistte Gringo en Sven een pijltje. Ik keek naar de kilometerteller (en niet kilometriek) en zag ik het nog 5 km tot het einde was, en dit was het moment om alles eens uit de kast te halen. Het was vanaf dan ganse tijd offroad, langs de schelde en we reden aan een zeer hoog tempo richting finish. Ik kon op kop blijven en merkte dat niemand er voorbij geraakte, tot ik wegens gebrek aan parcours kennis een stuurfout (en geen 'Nen Ronny' als gevolg) maakte en Gringo & Sven mij terug voorbij staken. Maar v��l bracht het niet op want hierna was de finish in zicht.

Het parcours was dik in orde: voldoende afwisseling maar de pijltjes waren soms onduidelijk (zwart op rood).

Parcour:     

De afspuitstand heb ik pas na de apres bike ontdekt, en er dus geen gebruik van gemaakt en hier dus ook geen commentaar over.

Sven moest nog naar de Ikea, dus hij kon geen gebruik maken van zijn bonnetjes die we bij het inschrijven hadden gekregen, namelijk: een droge worst & een blonde Ename. We hadden plaatsgenomen naast de forumtrein (Veeteetje, Lichterveldenaere, Grote Plateau, Katrien20, en nog een paar die ik bij alias niet ken) in een lekker zonnetje om wat na te praten over de rit en te genieten van onze Ename.

Organisatie:     

Herder Ronny
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -