Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Nachtrit - Horebeke - 14/09/2007 - Alex2 Jan Vincent Ben Alex Frederik Scubaluc Jef Maarten Jurgen Carl Johan Pieter2 Emmanuel Joeri Junior Jeroen
Herders,

ik zou in onze lijvige verslagarchieven moeten kijken om zeker te zijn, maar volgens mij hebben we een nieuw herderrecord gevestigd: 20 herders verschenen aan de start van een toertocht. Ik ga ze niet allemaal opnoemen want ik vergeet er dan gegarandeerd een paar, maar bedankt voor jullie aanwezigheid.

Het weer was optimaal: warm genoeg voor korte mouwen, en geen neerslag.

Weer:      

We stonden iets voor 20 uur klaar om ons in te schrijven (het was dus een 'nachtrit', al is 20u nu niet bepaald 'nacht', maar kom), maar de inschrijvingstafels gingen maar open om 20u, met als gevolg dat er net als vorig jaar een serieuze file stond om in te schrijven. En wie gehoopt had dat het vlotter zou gaan dan vorig jaar was er ook aan voor de moeite. Na een kwartier waren de meeste herders ingeschreven. Alleen Johan was er nog niet bij, aangezien hij nog bij zijn zwijntjes zat, waarvan er een groot deel nog biggetjes moesten werpen voor de eerste keer, volgens mij een aanvaardbare reden om te laat te komen.

Wie gedacht had dat we 's avonds met ons 20 op het gemak zouden rijden kwam bedrogen uit, serieus bedrogen. Met Erik, Jan, Diederik en Zotte Maarten vooraan werd er als het ware gespurt. Ons groot peloton bleef dus niet lang groot, maar ik neem aan dat iedereen een geschikt ritme vond en een medeherder die dat ritme even geschikt vond. Het beste voorbeeld was volgens mij Alex� en Scubaluc, die mannen reden samen op het gemak, take it easy, haast noch spoed, ge kent da wel, en waren toch als eerste aan de bevoorrading, zonder toveren (gewoon de bordjes 25km volgen). We reden de Molenberg omhoog langs de zijkant aan een tempo waarop ik hem normaal naar beneden rij, en daarna weer direct naar beneden langs de kasseien aan dat restaurant (naam vergeten). Jurgen deed dat redelijk onvoorzichtig waardoor hij zijn achterlicht verloor en het aan diggelen sloeg op die kasseien. Zonder veel erg weliswaar, want de verschillende diggelen konden weer samengediggeld worden tot een werkend achterlicht.

Onze verlichting was zeker in orde. Menig fanatiek autotuner zou jaloers zijn bij het aanzien van onze fietsverlichting, we hadden genoeg licht om een voetbalstadion te verlichten, en qua gadget konden de knightrider leds van Ben zeker tellen, enkel richtingaanwijzers ontbraken nog. Jef had 2 verstralers op zijn stuur en nog eens 2 op zijn helm, je kon bijna zien wat hij aan het denken was, zo verlicht was hij.

We reden nooit ver weg van de startplaats, de kerktoren van Horebeke bleef constant in de buurt, en als we al onze lampen bundelden konden we hem nog eens mooi verlichten ook. De bepijling was in orde, maar het is lang niet zo simpel om steeds alle pijltjes op tijd te zien, waardoor Ronny en Carl een bezoek brachten aan de moestuin van een inwoner van Horebeke, en ik vermoed zij niet alleen, zijn sla stond naar het schijnt zeer schoon. Offroad singltracks die overdag met de noodzakelijke voorzichtigheid worden bereden, gingen nu bij duisternis veel vlotter, tja, als je het diepe spoor 10 cm naast uw wiel niet ziet, slaag je er soms beter in om eruit te blijven. Het offroadgehalte was minder dan een gemiddelde dagrit, maar dat kunnen we enigszinds begrijpen.

Nadat we voor de 3e keer tot op 100 meter van de startplaats passeerden doken we een met fakkels versierd softroad pad op richting bevoorrading. de bevoorrading was in orde. Ik zag cola, Adriaan Brouwer, soep, Jenever, en een paar soorten cake en koeken. We namen ons allen een Jeneverke (de meeste toch), en terwijl Jef in gesprek was, vulden we zijn bidon met een paar shots van die Jenever, kwestie van hem wat rapper vooruit te zien gaan in deel 2. Alex� en Scuba stonden er dus al, en op Emmanuel en Ronny was het even wachten door het misrijden. Ronny had na het misrijden in die moestuin waarschijnlijk heel de tuin omgeploegd met zijn Scalpel. We bleven redelijk lang plakken maar vertrokken uiteindelijk toch terug voor deel 2 van de 35 km.

Op een gravee softroad stukje met veel putjes en bultjes zag ik Jurgen showkes verkopen, ik had nochtans ervoor de indruk dat hij ferm aan het afzien was. Deel 2 was iets oneffener als deel 1 en bood wat meer offroad, ondermeer aan de Leberg, waar we bang gemaakt werden door enkele spoken (ik ben er nog steeds niet goed van). Het tempo bleef hoog, maar dat bepaal je eigenlijk vooral zelf. We reden al iets verder van de kerktoren, en gingen richting Brakel, maar zover kwam het niet, want Elst moet volgens mij het verste punt geweest zijn. De hoogtemeters bleven tot net onder de 500, wat niet slecht is voor een ritje van 35 km. Ik zag verder nog voor de eerste keer Erik een Ronny zetten, ook hij is dus niet onfeilbaar.

Naar jaarlijkse gewoonte mogen we nog een chrono verwachten in deze tocht, en die zat deze keer terug op het einde. Ik schat dat we net iets meer dan 1 kilometer moesten crossen door de een wei die ze voor de gelegenheid geprepareerd hadden: koeievlaaien weg, gras van een halve meter naar 20 cm gebracht (zodat putten en bulten onzichtbaar bleven), linten gehangen en een 'darkroom' opgetrokken (zijnde: een zwarte tent, met rookmachine en stroboscoop). Ben was eerste herder met een tijd net onder de 5 minuten, waardoor hij in de top 10 belande. De rest van de herders deed het mijns inziens ook niet slecht, alleen Jef had blijkbaar problemen om recht te blijven rijden, wat had die in zijn bidon zitten zeg?

Parcours:     

Den apr�s was een van de redenen waardoor we voor Horebeke kozen, en die was in orde. Een vriendelijke Bruggeling (zo zijn ze trouwens allemaal) haalde mijn hotdog, en niet alleen die van mij. Ben nam een close-up van Maarten's mond, waardoor het nu mogelijk is om de haardichtheid van zijn baard te meten, oordeel zelf.

Ik heb me goed geamuseerd, de sfeer was goed, ik moet toegeven dat ik het iets minder vond dan vorig jaar, maar de aanwezigheid van 20 herders maakt enorm veel goed.

Organisatie:     

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -