Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
3-heuveltjestocht - Heestert - 15/03/2009 - Sven Rik Wim LuDo Firmie Timmy David Joris Johan Ben Mic Jurgen Juke Bulchman Alex2 Janten Rocki Emmanuel Maarten Tom Eddy Petre Jan Jef Carl Frederik Jeroen Scubaluc
Herders,

met maar liefst 30 herders waren we aanwezig in Heestert, een nieuw record! Het feit dat deze georganiseerd werd door Herder Pollie en uitgepijld werd door JeePee, Jens, en Frederiek D, zal er voor iets tussenzitten. En ook het weer zat mee, geen druppel regen viel er, alle neerslag op het parcours was te wijten aan de zweetdruppels van de deelnemers. Hier en daar nog een lange broek, maar de meesten waren kortgebeend vandaag, en voor de twijfelaars, zoals mezelf, zijn er nog altijd die kniebroeken.

Weer:     

Foto's zijn er jammergenoeg niet, onze ritfotograaf Ben was wel uitgerust met een modern fototoestel, maar kan er hem eens iemand uitleggen dat je in zo'n ding ook een kaartje moet steken om de foto's op te slaan. Die IT'ers van tegenwoordig toch.

De inschrijving verliep zeer vlot. 3 Dames, waaronder Pollie's madam, namen onze 3 euro aan en gaven ons een pakje met een of andere gel erin. Het was niet om op te eten, of om in uw haar te smeren, maar iets voor de spieren ofzo. Maar goed, daarvoor kwamen we dus niet naar West-Vlaanderen. We startten exact op tijd, met als gevolg dat enkele laatkomers (Rik & Mic, Juke, Saeyken) zich moesten reppen om bij de bende te geraken, en 1 enkele zeerlaatkomer (die zot, wie anders) heeft zich 15 km mogen haasten om ons in te halen. Maar het resultaat mocht er zijn: een bende van zo'n 30 man in 't groen tesamen, dat valt op, en dat is dan nog licht uitgedrukt. We bleven allemaal redlijk goed samen tot aan de 1e bevoorrading, het lint werd wel langer en langer, en niet omdat er meer Herders bijkwamen, maar omdat de ene al wat sneller dan de andere reed.

In deel 1 kregen we -als ik het goed onthouden heb- het Banhoutbos. Ik weet niet vanwaar de naam komt, er groeien misschien banbomen (duh), maar ik weet wel dat het ferm de moeite was. De eerste hoogtemeters werden geklokt, maar nog niet in die mate om erover naar huis te schrijven. We mochten er hier en daar eens ons technisch kunnen etaleren. En ik denk dat winterbanden de aangewezen keuze waren, alhoewel Johan weinig klachten had over zijn Dry2 zomerbanden. Net voor het bos stak er ons iemand voorbij met zo goed als slicks, maar die heeft geen 5 meter in het bos kunnen rijden zonder voet aan grond te moeten zetten. Even later kregen we met voorsprong de lastigste strook van de dag: een (ex-)maïsveld met van die zuigmodder. Geen doorkomen aan voor de meeste, maar ik loodste er mijn Amerikaans ros zonder probleem door, woeha. Ook nog het vermelden waard was die pickup-truck van de lokale vzw, met grote belettering op de achterkant: "De Sketeloaters" (tip: in die streek spreken ze de "ch" als "k" uit).

De eerste bevoorrading kwam na zo'n 16 km. Water, energiedrank, cola, fruit, en koeken, meer moet dat niet zijn (alhoewel we graag beter doen op de Herdermarathon :) ).

Deel 2 trok verder richting zuid-oosten (denk ik), richting Tiegem, waar we nog enkele hoogtemeters te verslinden kregen. Ik voelde ze hier al bijten, en we moesten nog naar Kluisbergen. Maar voor we in Kluisbergen aankwamen kregen we nog een 2e bevoorrading, met dezelfde inhoud als de eerste, en daar moest ik toch de drinkbus even bijtanken want er was al wat zweet gevloeid.

Ik ging er van uit dat de 57 km rijders de Kwaremont niet op het programma hadden, zo had ik het toch begrepen van JeePee, maar ik was er aan voor de moeite, De kwaremont eerst offroad, dan even bergaf tot midden de Oude Kwaremont en daar lag dan de splitsing: de 57 km moest omhoog, de 70 km naar beneden. Merde, ge zou zowaar voor de grote toer kiezen, om hier maar niet te moeten klimmen. Het viel me op dat Emmanuel op die klimmen serieus goed vooruit ging (toch naar zijn normen), want hij kon me moeiteloos bijbenen op de Kwaremont en de Pensemont. Sven zag er trouwens ook beter uit dan de voorbije weken. Ronny deed enkele stunts die hem niemand zou nadoen, bvb op 1 meter van een muur ineens het stuur compleet rechts draaien (moeilijke situatie om uit te leggen, maar het komt erop neer dat er hem niemand wil nadoen), maar daarom is het ook Ronny natuurlijk.

Het kluisbos, aangeduid als de speeltuin van Herder JeePee was dik in orde. Boven op de Pensemont gingen we rechtdoor bergaf, tot aan de straat boven de Balmoral, en daar mochten we enorm steil bergop (waar ik niemand zag in slagen), om daarna het meest technische stuk ook bergop te doen, omgekeerd van wat we normaal doen, en tenslotte offroad omhoog naar de parking van de Toren. Ik doe persoonlijk die zeer technische stukjes liefst naar beneden, dan heb je er meer aan vind ik, terwijk ik nu een paar keer een halve kramp moest wegmoffelen. We reden terug naar de vierschaar om daar langs de achterkant van het zwembad naar beneden te sjezen. En het was nog niet gedaan, we mochten nog eens klimmen naar de winkels, daar naar beneden, en even verder schuin links, links, om even verder weer aan de voet van een kluisbosklim te staan. Ik reed er op het randje van kramp naar boven, even verder lag de 3e bevoorrading. Tijd voor een Red Bull-Cola. Khad er nog nooit van gehoord, en het smaakte naar Cola, met een beetje Red Bull erin (echt waar, niet gezeverd). Maar vliegen deed ik niet in deel 3 (allicht te wijten aan die Cola die erbij zit).

Fabienne kwam ons nog vergezellen (profiteren van Sven's brede rug, want de tegenwind was duidelijk aanwezig). Ik hield een beetje in, uit vrees voor kramp, en telde (traag) de kilometers af, naar 57 km, wat er 59 bleken te zijn.

Parcours:     

Ik telde onderweg, in deel 1, een paar seingevers, niet veel, maar dat is in elk geval al massa's meer dan 95% van de andere organisaties waar ik de laatste 4 maand gereden heb, dus met die seingevers hier zijn wij in elk geval vreed content. De afspuitinstallatie leek mij in orde, genoeg druk, genoeg spuiten. Alleen Sven had blijkbaar een pisstraaltje, hehe, ik moet niet altijd pech hebben. Blonde aan 1,5?, dat moet je ons geen 2 keer zeggen. Het bier vloeide rijkelijk, en werd met verstand opgedronken. Merci voor de traktatie Pollie, en vooral voor de 3 Heuveltjestocht (ik telde er nochtans een pak meer zene)!

Organisatie:      
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -