Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
2de Vlaamse Ardennen Herder Marathon - Schorisse - 23/05/2009 - Nico Sven Wim Gunther Joinsie Timmy Firmie David Stevenvde Joris Henk JeePee Johan Ben Boessie Juke Jurgen Mart Pieter2 Brecht Bulchman Alex2 Janten Rocki Alex Emmanuel Maarten Tom Pollie Joeri Petre Ardi Jan Jef Freddy FrederiekD Carl Filip Frederik Dominique Jeroen Junior Scubaluc
Herders, deelnemers,

de 2e editie van de Herdermarathon (codename "HM2") zit erop! Het was bang afwachten of we het niveau van HM1 zouden halen, maar ja, dat is nu eenmaal het probleem als je jezelf een hoge standaard oplegt. We hebben gestressed, slapeloze nachten gehad, gezwoegd, gezocht naar oplossingen voor verbeteringspunten, vergaderd, vergaderd, en nog eens vergaderd, en onze (al dan niet) echtelijke wederhelften hebben ons vervloekt, maar we zijn er blijkbaar terug in geslaagd ons doel te bereiken: de deelnemers gelukkig maken met een tocht die ons ook gelukkig maakt. Mensen lief, jullie weten niet hoeveel deugd het doet om al jullie felicitaties in ontvangst te mogen nemen. Nadat ik op het plein voor de 15 maal "proficiat" hoorde, kreeg ik zowaar tranen in de ogen, ik hoop dat niemand dat gezien heeft.

Het is natuurlijk gemakkelijk om alle dankbetuigingen in ontvangst te nemen, maar De Herders zijn niet de enige die de eer opstrijken. De startinfrastructuur, de parkings, de kantine, hebben we allemaal te danken aan de mensen van KVV Vlaamse Ardennen, waarmee we ondertussen al als een hecht team samenwerken. De uitstekende technische bijstand aan de start en op de bevoorradingen zijn het werk van de vrijwilligers van Decathlon. Voor de vershillende kersen op de taart zorgen de vele privé-passages, waarvan ik hoop dat elke GPS-bezitter die onze tocht gelogd heeft, ze zal respecteren, en niet ongevraagd zal betreden. En last but not least mogen we onze sponsors niet vergeten natuurlijk, je vindt ze allemaal terug op onze website.

Ik heb de indruk dat Maarkedal iets gekender geworden is in mountainbikelievend Vlaanderen, we zijn blij dat we kunnen rekenen op deze uitvalsbasis, jullie hebben het zeker ook al door dat je van hieruit in elke windrichting wel iets interessants kan doen. De lokale bevolking is ons voor de overgrote meerderheid goed gezind, maar we hadden tijdens deze editie veel meer dan tijdens de 1e af te rekenen met enkele zeldzame maar hardnekkige saboteurs. Nogal een geluk dat er 18 herders constant op het parcours aanwezig waren om nieuwe pijltjes terug te hangen.

Om jullie verder nog wat te vervelen som ik enkele cijfertjes op, je weet maar nooit dat het je interesseert:

1483 deelnemers (HM1: 1306)
100 vrijwilligers (Herders en aanverwanten, KVVVA voetballers, Decathlon)
4200 foto's getrokken van deelnemers (14,1 GB)

Bevoorradingen
14500 wegwerpbekers
654 flessen cola
3 zakken trisport
1100 liter water
3600 speculaaskoekjes
1600 luikse wafels
2240 plakjes hotelcake (224 volledige cakes)
2880 eierwafels
2000 mega-mindy koeken
1240 appelsienen
2500 bananen
10kg rozijnen
10 vaten Ename !

Parcours
200 kg kalk
2500 Bloso pijlen
2,5 KM signalisatielint
30 gevarenbordjes
40 splisingsborden
40 informatiebordjes
25 pechoproepen met depannage

Voorbereidingen:
Vergaderingen: 20
Verkenningskilometers 14.400

Telefoon/email verkeer: onmeetbaar veel

Uren werk: onmeetbaar veel

Er waren vooraf wel enkele momenten waarop ik (en allicht de andere herders ook) dacht: "Is de HM al deze moeite wel waard? Zouden we niet beter stoppen als deze 2e editie erop zit?" Maar goed, there's no way back, en aangezien er nu wordt geschreeuwd om een 3e editie (en een paar extra toiletten :-) ), moeten we er voor gaan ook, en we gaan het met plezier doen, wees gerust, maar gun ons nu eerst wat innerlijke rust.

In naam van alle herders: Dankuwel, en voor de talrijke noorderburen: Dankjewel, et pour le grand nombre de Wallons et Français: Merci beaucoup, and for the only English particpant (that I know of): Thanks!

Tot volgend jaar voor Herdermarathon 3, of ergens vroeger op een of andere toertocht!

De Herders
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -