Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT des Collines - Ellezelles - 23/08/2009 - Henk Johan Pete Pollie Joeri Twix
Herders,

De meeste Herders waren vandaag in Houffa aktief, enkelen hadden niet veel zin in grote inspanningen of verre verplaatsingen en kozen voor Mariakerke. Zes man verscheen hier dus aan de start in perfecte weersomstandigheden!

Weer:      

We waren dan maar met zes, maar toch slaagden we erin om in vier groepkes te starten... Zelf had ik om 8.30u met Pete afgesproken. Ik had ook mijn mountainbikende dorpsgenoten van de Lochtingterters aangeraden om deze tocht aan de achterdeur eens te rijden. Zo gingen we dus toch met een tiental bikers van start. Nogal vlug moest ik Pete een beetje afremmen... hij was zo sympathiek om de kop te nemen, maar het tempo was niet altijd 100% aangepast.

Het parcours... reeds vooraf grote bron van discussie op het forum. Is wat ze aanbieden goed genoeg of niet? Vorig jaar had ik deze tocht ook gereden en de grote frustratie bij alle mensen die de streek goed kennen was het feit dat ze rond of naast alle grote bossen reden die er te vinden waren: de bossen van Frasnes, Brakelbos & Livierenbos. Zelf heb ik dit jaar het risico op een te grote ontgoocheling weggewerkt door de zaterdagavond al een km of 30 in die omgeving te gaan rondtoeren.

't Was dus weer van dat: enkele kleine, soms vrij technische bosjes zoals ons aller Ronnybos namen ze wel mee, maar de grote kleppers lieten ze liggen.

Groot voordeel aan de start. Ik wist dus wat ons te wachten stond. Een prachtige aaneenschakeling van mooie en zelfs voor mij soms onbekende offroadstukken, maar zonder grote bossen. Door mijn voorverkenning kon ik dat goed oplossen. Hier en daar verwittigde ik de bende dat ik efkes een ommetje bijnam om het bosaandeel toch wat op pijl te brengen. Zo nam ik er ook het Minibeest in Ellezelles in omgekeerde richting bij. Op dat moment zat er net een vrij grote bende achter ons die mooi meeging, zich waarschijlijk wel afvragend waar wij die pijlkes gezien hadden...

Soms zat er wel eens een langer stuk road in, maar meestal kwam dit omdat de parcoursbouwers een bepaald mooi stuk wilden meenemen, maar geen alternatief hadden om daar te komen. Zo ook de 2 km beton door de industriezone van Ronse om ons daarna de zware klim richting Beaufaux voor de wielen te kunnen schuiven. Iets verder op de spoorwegbedding stond de eerste bevoorrading. Na 10 km! Op zich nog zo geen ramp, want we hadden er drie op de 60 km. Toen we echter na goed 20 km reeds de tweede tegen kwamen begonnen de meesten toch al voorzichtigheidshalve hun drinkbussen bij te vullen. Je weet maar nooit gaat de laatste al binnen 10 km of maar na 30 km volgen? Gelukkig was die wat beter geplaatst: op 15 km van het einde.

Drank: als ik zeg tocht in Henegouwen, dan weet je het wel. Water met een kleurke! Standaard rood en groen, maar deze organisatie had zelf voor een extratje gezorgd: lichtgeel, ofte citroen. De meesten hadden dit zelfs niet opgemerkt en dachten dat het ook gewoon water was zoals de bekers ernaast. Sommigen waren ongerust omdat er geen sportdrank was, maar de met ons meefietsende Plant Manager van suikersproducent Amylum verzekerde ons dat er in die siroopkes ook een mooie verhouding van snelle en trage suikers zit.Gelukkig maar want die kleine 60 km met bijna 900 hm in deze temperaturen zorgden er wel voor dat we wat vocht konden verzetten. Voor de rest: twee soorten koekskes, overal appelsien en aan de eerste stop ook banaan. Het kan natuurlijk altijd beter, maar als je alles lust kon je daarop wel overleven. Zeker als je weet dat je na de tocht naar een zware BBQ moet.

Organisatie:     

Zeker niet perfect, maar toch beter dan gemiddelde. Er stond bv maar één seingever, maar op punt waar het echt wel nodig was.

Het parcours slingerde zich dus door de omgeving zonder grote bossen mee te nemen. Eerst richting Kattemolen, dan naar Bloso Maarkedal in Schorisse. Vier opeenvolgende privé velddoortochten zorgden ervoor dat we in d'Hoppe landden. Pottelberg beneden, andere kant flank weer op richting heksenpad en zo wat dieper de Walen in, richting Wodecq, Lahamaide ed, Frasnes en zo terug naar de start.

Parcours:     

Verdient er wel halfje meer, maar ik het het recht om niet tevreden te zijn omdat ze teveel boskes lieten liggen. Wie het niet eens is met mijn mening kent de streek waarschijnlijk niet zo goed. Dit kan je vlot oplossen door eens de plaatselijke VTT route 2.2 te rijden: 28 km, hopelijk vind je alle pijlkes... dan begrijp je direct wat ik bedoel.

Maar wees gerust, ik ben niet veel mensen tegen gekomen die volgend jaar niet terug gaan komen!

Herder Johan
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -