Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
Nightbike - Horebeke - 17/09/2010 - Johan Firmie Rocki Henk Rik Pieter2 Frederik Jef Alexander Jeroen Dieter Emmanuel Mo Jan Mic Sven Laurens Carl Jurgen Tom3 Mart Gino Maarten
Herders,

naar goede jaarlijkse gewoonte trekken de herders in midden september bij nachte in grote getale naar Horebeke voor een leuk nachtritje. Ook dit jaar waren de weergoden ons gunstig gezind, en maar goed ook, want in september kunnen de nachten al ferm koud zijn naar mijn goesting. Het bleef dus droog, maar door de regen van de dag voordien, was het parcours hier en daar toch voorzien van een fris laagje blubber, maar ook dat viel goed mee.

Weer:     

Een pak herders aan de start, waaronder nachtritspecialist Pieter2, en ook Mic die voor het eerst toestemming kreeg van het thuisfront om een nachtrit te rijden, en aan zijn enthousiasme te horen vond hij de rit in elk geval vree wijs. Ik schat dat we met zo'n 25 waren. De een al wat beter verlicht dan de andere, maar Mart kan er niemand overklassen. Zijn stuurlichtje overtreft de stadionverlichting van een modale eersteklasser, en naar 't schijnt heeft hij er gisteren een nieuw planetenstelsel mee ontdekt.

Sven mocht voor de start nog even zijn materiaalkennis tentoon spreiden door Dieter's ketting te verkorten en Lamion's Trek wat bij te regelen (ik weet niet meer precies wat er aan scheelde). Rond 21u, redelijk laat dus, zetten we aan voor onze 37 km. Het ging direct richting Maarkedal, waar al het schoons op ons lag te wachten. De eerste kilometers verliepen letterlijk vlekkeloos, daarna begon er hier en daar een vlekje modder tevoorschijn te komen. Nogal chance dat ik mijn nieuw stoefmateriaal thuis had laten staan.

De bepijling was over het algemeen duidelijk, maar door de aankomende SJ toertocht op zondag was er hier en daar toch twijfel over welke pijltjes we nu moesten volgen. Maar dat werd door de organisatie "live" recht gezet. Even na zo'n tijfelgeval kreeg Rik af te rekenen met een traparm die afhaakte. Dat werd even in de rapte weer vast gezet, met als gevolg dat het 7 km verder weer van dat was, en dan maar goed vast gezet. We reden ondertussen op ons zeer welbekende paadjes: Onderbossenare, Taaienberg, Peerdegedoe, en alles ging redelijk vlot. Er waren nochtans veel deelnemers op het parcours, maar het voordeel van deftige verlichting is dat tragere voorliggers spontaan de gracht inspringen om u door te laten. Blijkbaar komt het nogal dreigend over als je ineens in je eigen schaduw blijkt te rijden, die dan kleiner en kleiner wordt. Anyway, dat was het laatste van onze bedoeling natuurlijk.

De 1e bevoorrading kwam na 20 km, ergens in Schorisse, niet ver van Ten Houtte. Perfect voorzien van spijs en drank. De cola was wel enorm koud (de rest moet dus al goed zijn eer we daarover beginnen te zagen), en aangezien de temperatuur al gezakt was tot zo'n 7 graden waren de meeste lichaamsdelen ook al serieus gekoeld. Ik zit dus nu al met koude tenen, vingers, kaken, wat gaat dat deze winter geven? Iets verder kregen we ook nog een 2e Jenever-only bevoorrading. Geen Jenever a volonté meer, maar een bonnetje afgeven voor 1 dreupelglaasje, want er zijn blijkbaar af en toe bikers die elkaars drinkbus ermee durven vullen, stel u voor. Ik kapte de Jenever naar binnen zoals het hoort, en maande de compagnie aan om snel weer te vertrekken voordat ik terug zou beginnen zagen dat ik koud kreeg.

Tussen de 2 bevoorradingen passeerden we nog Wolfskerke, maar daar lieten ze de Ijskelder links liggen, ik vraag me nochtans af of die in nachtelijke omstandigheden te doen is. Maar het pijltje verwees ons rechtdoor de slijkstrook in. Nu ja, ofwel neem je de middenstrook die goed lag, ofwel neem je zoals Firmie de rechterstrook die slecht lag, en blijf je na elke diepe plas koppig rechts rijden, hopend dat de volgende plas eens links zal liggen (NOT).

Op enkele plaatsen stonden seingevers, wat in de nachtelijke omstandigheden in feite geen luxe is, maar toch het vermelden waard. Op het einde moesten we terug de N8 over, waar politie stond om Jan en mezelf over te steken. Maar net toen wij er wilden oversteken had de vlammende salami van Jef's goede vriend maar weinig effect op een aankomende laagvlieger. Nogal goed dat de agent ons deed stoppen of er zou geen verslag zijn vandaag.

De laatste kilometer mochten we nog eens alles uit de kast halen op de beklimming over het tegelpaadje richting kerk. Het eindresultaat is een mooi parcours, maar goed, de streek is er ook naar.

Parcours     

In Horebeke spreken we eigenlijk niet meer over een après, ah nee, in feite is de tocht een "avant" waar weliswaar veel tijd ingestoken wordt. Een nachtrit is nu eenmaal een perfect excuus om te pintelieren, en dat lukt hier zeer goed. Nog even vermelden dat de afspuitinstallatie perfect was, dat we een biba en een hotdog cadeau kregen (voor 6? inschrijving is dat allemaal aardig meegenomen), en dat ik voor de eerste keer gemerkt heb dat er een bewaakte fietsparking was achter de tent. Alleen mocht die misschien iets langer open blijven. Ook nog het vermelden waard was het feit dat blond en bruin zowel opdienden als opgediend werden (doordenker). Bruin kon ons wel bekoren (blond ook zene), al was het maar omdat ze niet op haar mond gevallen was, wat handig is als je een bestelling moet opnemen van 25 mannen, waarvan er waarschijnlijk een paar in een midlife crisis zitten.

Organisatie:      

Aan de biker die me onderweg vroeg met wel lichtje ik reed. Het is dus iets Taiwanees, maar toch geen brol: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25149

Herder Frederik
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -