Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
VTT Buiten de Wereld - Adegem - 15/01/2011 - Alex2 Jan Dominique Carl Scubaluc Tomtom Erwin Tom
Herders,

Goede organisatie, vlotte inschrijving. Een grote parking waarvan ik me wel afvroeg of ik daar nog vlot ging afgeraken met mijn auto, ze lieten me dan nog helemaal op het uiteinde in een modderpoel parkeren. Deze morgen gestart met een nieuwe herder in spé, Tom. De hoeveelse Tom het is dat weet ik ondertussen niet meer. Tom4? We hielden het bij TomTom, zeker omdat de GPS'en net bij ASadventure in reclame stonden en we daar over bezig waren.

Het was buiten verwachting een redelijk droog ritje, dag en nacht verschil met verleden week zaterdag op de Blaarmeersen en met Gentbrugge op zondag, waar het soms wel stoempen was. Lange stukken offroad, afgewisseld met lange stukken road, maar dan was er ook de felle tegenwind... Alex miste Scuba zijne brede rug, maar ik denk dat hij de enige is die er ook ooit van heeft kunnen gebruik maken :o)

In 't begin moesten we de windmolens onderdoor duiken en dan kwam wat spielerei aan het kanaal (foto op hun affiche), gladde paadjes op en af, een gracht moeten overspringen, het begon dus heel goed, maar voor de rest waren het veel lange dreven en een paar boerewegels (=Vlaamse singletrack) en geen zware modderstroken. Met de huidige voorjaarsconditie waren velen daar niet rouwig om. Zeker ondergetekende niet. Herder Carl had ook weer de goede cadans te pakken en we zagen hem al snel aan de einder verdwijnen om hem terug te zien op de bevoorrading.

Geen enkel bosje, al is het Drongengoed een groot bos, mooi, maar allemaal rechtuit dreven.

En, 2 x dezelfde restheuvel omhoog gereden met mooi uitzicht op het Meetjesland. 't Was dus niet allemaal plat ... maar toch niet van die orde dat de plaatselijke toeristische dienst er veel reclame over maakt denk ik. Ik moest zelfs al goed nadenken over welke heuvel Alex het nu eigenlijk had. Je kon dus goed doorvlammen, iets wat Carl en Jan, die in de namiddag reed, blijkbaar ook gedaan heeft. Herder Erwin bleef maar volhouden dat mijn conditie niet slecht was, maar zonder verpinken reed hij me dan toch uit het wiel in de laatste 10km, die er maar 5 bleken te zijn want de tocht was toch een ferm stuk korter dan aangekondigd. Zeker als je er al meestal mee rekening houdt dat het dan nog een paar km meer is dan aangekondigd. Het was een beetje te vroeg gedaan, en het rondrijden in het industriepark was ook geen mooie afsluiter.

Summier bepijld, maar nooit misreden. Goede bevoorrading, prachtige afspuit en een rustige après, niettegenstaande er nog veel volk was. Alex had in de namdidag de Leffe ontdekt, maar in de voormiddag hebben we genoten van nog veel lekkerder La Chouffe. Dat mag er wel meer zijn op een après!

Om terug thuis te geraken, toch mijn wielen van mijn auto serieus mogen laten spinnen om terug van de parking te geraken. Het duurde wel een minuut om de eerste meter van mijn parkeerplaats uit te geraken. De modder hing tot op mijn voorruit!

Al met al toch tevreden over deze winterrit. Perfect tochtje voor de huidige conditie.
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2017 Mountainbike Club De Herders -