Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
TT - Huldenberg - 25/01/2015 - Alex2 Juke Rendel Kristof Heinz
Het was nog redelijk schemerig rond 9 uur toen we vertrokken. De infokaart vermelde 660 hoogtemeters voor de 45 K. Méér dan genoeg op deze koude winterdag.

We waren nog maar net de straat uitgedraaid en daar was helling nr 1 van de 16. Deze lag slijkerig maar goed te doen. Bovengekomen lagen de veldwegels evenwel spekglad. Bij een afdaling slipten Heinz en Rendel onderuit. De knieën kregen een serieuze stamp te verwerken, maar beiden konden gelukkig doorrijden. Ze waren niet de enigen. De een na andere pletste tegen het wegdek. We hebben de aankomende schaapjes verwittigd, alsook de organisatie dat er op die plek een mannetje moest geposteerd worden om verdere zware valpartijen te voorkomen.

Huldenberg is klimmen en dalen, veelal in holle wegen. Dikwijls met een extra technisch stukje erin. Halfweg de rit begon het dan te dooien. Het dooiwater kwam boven en de modder werd alsmaar dieper :D

De 1ste bevoorrading kwam rond de 20 km en was méér dan welkom. Deze bevoorrading was méér dan behoorlijk gevuld met van alles en nog wat. De mooie rit vervolgde haar weg doorheen de woonplaats van Rendel. Grote villa's, dikke kastelen, ge kent dat hé. Nog even door "haar" park en over haar loopparcours gedenderd. 't Was daar de moeite ;)

De 2de bevoorrading kwam 9 km van het einde van de tocht. We dachten dat dat redelijk laat was, maar achteraf noteerden we toch 51 km ipv 45 , en 830 hoogtemeters. Nog een cijfertje : 9.8 km/u gemiddeld ... dat is geleden van 2013 tijdens de Transmaurrienne ... :D

De après in de sportzaal was dik in orde. 2 minpunten : de bewaakte fietsparking sloot om 13u30 ... en we mochten onze fietsen ook niet vastleggen aan de nadars omdat ze die om 14u zouden opruimen. Het enige vastmaakpunt in de buurt was een speeltoestel. Nu was ik er best gerust in dat hier niemand een 20 kg wegende modderfiets zou stelen ... Het 2de minpunt was de heel lange rij wachtenden voor de afspuitinstallatie. En zeggen dat ze dit jaar véél minder volk hadden dan anders. Al bij al was het een fantastische rit, en zeker het terugkomen waard.
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -