Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
21de Mountainbike Tourtocht - Koksijde - 22/02/2015 - Alex2 Carl Juke Rendel Heinz
"Koksijde, zondagmiddag 12u00, zonnig weer, beetje wind. Dat startuur is wat uitzonderlijk. Uitzonderlijke omstandigheden, noemen ze dat.... anders waren we met 2 minder en lagen die nog in hun bed. We zullen Heinz en Rendel maar geloven zeker? :-)

Wie zijn wij? Carl, Heinz, Rendel, Juke, en Alex2 (= ik).

Een groot bord verwittigde voor fietsdiefstal en nodigde ons uit om de bewaakte reuzefietsparking te benutten. Een mooi initiatief.

Geen scanning aan de inschrijving, maar wel een briefje invullen dat ook dienst deed als tombolaticket om een mooie zwart/groene Cannondale te winnen. Spijtig genoeg kon niemand van ons hem naar huis meenemen.

Quasi onmiddellijk doken we de smalle paadjes in op weg naar de duinen. Die lieten niet lang op zich wachten. Echt top die duinen rond Koksijde. Korte steile klimmetjes, mul zand, de tikker al direct in de oranje zone. De eerste kilometer en half was volledig gereserveerd voor onze bompa Alex2 :-) Daarna draaiden Carl, Heinz en Juke hun kraan open en namen ze afstand van Alex2 en Rendel.

Ik zei nog tegen Rendel, als die 3 hier zo gaan vlammen, dan krijgen we een Herzele-scenario. En ziedaar, aan de eerste bevoorrading stonden ze netjes te wachten en maakten ze de belofte om de rest samen af te werken. Hm?

Na de bevoorrading kwam een mooi stuk strand van Nieuwpoort tot net voor De Panne. De strandpassage lag er perfect bij. Geen golfbrekers hier op dit gedeelte van de Belgische kust. Hard zand, breed, veel brekende schelpjes, maar wat een tegenwind... Carl nam de kop, en Heinz wou ons uit de wind zetten, maar daar is ie net iets te smal voor (hehe). Dus vielen we wat uiteen. Op de dijk zat Carl leuk te genieten op een bankje en te kijken naar onze kapriolen in het mulle zand.

Via wat klimwerk op asfalt in de oude villawijken van De Panne, reden naar de 2de bevoorrading (uiteindelijk toch 270 hoogtemeters op 50 km). De mensen waren al druk bezig met de opkuis, maar er was nog bevoorrading genoeg. Een blik Aquarius, een volle banaan, een ganse koek. Alles in 't groot hier.

Na de bevoorrading kwam nog een stuk strand, maar dit keer was het tij gekeerd, en de vloed zette snel op. De zee had al de zachte zandzone bereikt. Even getwijfeld, maar dan toch resoluut het strand op, om net op de vloedlijn te rijden om zo veel mogelijk "hard" zand te vinden. De tegenwind was nog ondertussen nog wat aangewakkerd. Mooie kleine vogeltjes vlogen voor ons uit. We reden tot aan de Romeinse vlakte, dit zijn de laatste Belgische duinen, net voor Frankrijk. Vandaaruit doken we het Calmeynbos in. Ik ken dat bos heel goed en verwittigde voor wortels en draaien en keren in dat bos. We stopten bij een onfortuinlijk schaap die de wortels en dropoff slecht ingeschat had. Gevallen op de schouder en wellicht uit de kom. Zijn vrienden zorgden voor hulp. Een helm had hij niet op, omdat dat voor professionelen was, zoals wij volgens hem waren.... Elk zo zijn gedacht zeker?

De apotheose van deze rit was het wereldbekerparcours cyclocross van het militair domein van Koksijde. Ik dacht dat iedereen dit kende, maar blijkbaar was het voor de meesten hun eerste keer op het kronkelige duinenparcours. Niemand biste. Dit zegt genoeg zeker?? De pijp was bij iedereen bijna uit ... De laatste kms waren gelukkig met nog een beetje meewind ...

De fietsen waren ook na de rit nog proper. 't Is al een tijd geleden dat die nog zo proper waren aan de aankomst. Voor moed en opoffering kregen we een Michelin-binnenband cadeau. De 5? inschrijving was dus "terugverdiend".

De après werd beklonken met een St-Bernardus Abt 12 (10��).... het bier is al even straf als de rit.

Organisatie, bepijling, bevoorrading en parcours: een vier op de vijfsterrentabel en met de notitie: het terugkeren waard!

Groetjes

Alex2
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -