Mountainbike Club De Herders
Verslagen
Home
Herders
Ranking
Herder worden
Marathon
Verslagen
Foto's
Bikes
Links
Contact
 
3e rando des 3 Canaux - Blaton - 21/06/2015 - Alexander Mart Carl Juke Rendel Firmie Jeroen Emmanuel ThomasC Kristof
VTT des 3 Cannaux, Blaton, "Meer van dat!!!"

Zondag 21 juni stond de klepper 'Raid des Hautes Fagnes' (RDHF) al een hele tijd op het programma waar de liefhebbers aan de slag konden voor afstanden tussen de 65 en de 115km met respectievelijk tussen de 1900 en de 3100 hoogtemeters. Jammer genoeg hebben niet alle Herders de conditie en/of de tijd voor deze prachtige verplaatsing. Na enig zoekwerk werd er een mooi alternatief gevonden in Blaton, zowel op het Herder forum als op dat van MTB.be waren de commentaren bijzonder lovend dus was de keuze snel gemaakt.

Om 9u stond een groep van 10 Herders klaar op het dorpsplein, dat voor de gelegenheid helemaal afgesloten was voor het verkeer, klaar voor de start. Het weer zag er goed en de voorspellingen voor de rest van dag waren ook veelbelovend. Na een korte opwarmingsstrook op de weg (max 500m) werd het meteen een feest om duimen en vingers bij af te likken. Langs kanaal- en snelwegbermen werden we van de ene single-track op de andere gezwierd. Zo kwamen we in het gebied 'Mer de Sable' terecht waar er ons een parcours voorgeschoteld werd dat ik niet anders kan noemen als SUBLIEM!!! Hier en daar had het wat weg van 'ons' Livierenbos-passage maar dan tot de 10e macht! Op, neer, links, rechts, drops, ... je valt van de ene verbazing in de andere! Super technische trails met een fe-no-me-naal fun-gehalte! En dan plots ... de 1e bevoorrading :shock: , we waren het bos nog niet uit geweest! Met een kleine 15km en hetzelfde gemiddelde stond onze, nog steeds, voltallige groep met een brede smile aan de bevoorrading. Naar Waalse normen was het een normale bevoorrading met fruit, koeken en siroopwater.

Er volgde een passage die iets meer rechttoe rechtaan was met lange rechte stukken over mooie bospaden en wegels doorspekt met hier en daar een heel mooie single track. Na enkele kilometers kwam de splitsing 55-65km waar Herderdame Rendel nog even een schijnbeweging maakte in de richting van de 65km maar dan toch besloot samen met Herder Jeroen voor de 55km te gaan. Via een van weinige, maar welgekomen, verbindingsstukken op de weg begonnen we aan een nieuwe zone die hoofdzakelijk bestond uit prachtige trails door de bossen. Ondertussen was het gemiddelde van de 8 kleine Herdertjes op de 65km al een flink stuk opgetrokken, vooral te danken aan het grote verzet van Carl! :evil: Toen er ons plots een stuk tarmac onder de wielen geschoven werd waar het toch wel flink opliep was het blijkbaar de bedoeling om het gemiddelde nog iets meer op te drijven want er werd geklommen aan een gemiddelde van om en bij de 23km/u :o . Voor wie niet de nodige hoogtemeters in de benen heeft (zo getuigt ondergetekende) is dit behoorlijk doortrappen! Gelukkig volgde niet veel later de 2e bevoorrading en kon ik 'een Alex'ke doen'. Snel enkele happen van het buffet, met dezelfde ingrediënten als het vorige, een paar bekertjes gekleurd water en hop terug op de fiets om een kleine voorsprong op te bouwen op de achterliggende Herder-sneltrein.

En alweer werd er ons een prachtig stuk bos voorgeschoteld bestaande uit tracks, trails en bospaden. Na een korte zone langs het kanaal en een deel verhard werd ik na 9km opnieuw ingelopen door een sterk uitgedund peletonnetje bestaande uit locomotief Carl en 2 wagonnetjes, Heinz en Thomas C. Een poging om hun tempo te halen heb ik zelfs niet ondernomen, gewoon je eigen tempo blijven rijden en je komt er ook wel. In dit deel iets meer verhard maar ook nog meer als voldoende off-road om het fun-gehalte op peil te houden. "En dan was er modder" dat is de enige correcte manier om de passage langs het zoveelste kanaal te omschrijven ... vettig, ploeteren, glijden en af en toe eens een voetje uitklikken was de boodschap. Het verschil met de winterse moddertochten was het weer waardoor de fun er niet minder om werd dankzij het immer prachtige weer. Na 2 onmogelijke klimmetjes en nog wat modder was daar de 3e bevoorrading, het leek wel een sneukeltocht! Opnieuw dezelfde, beproefde tactiek als aan de vorige bevoorrading toegepast, nog snel even genieten van het geluid van een troep voorbijrazende Maserati's en hop weer de fiets op ...

Meer bos, meer tracks, meer trails en meer bospaden. Met nog een 9km te gaan was het opnieuw smullen geblazen, de ene single track was nog niet goed gedaan of de volgende werd alweer aangesneden. De kilometers bleven voorbijvliegen en het gemiddelde was ondertussen al opgetrokken tot een, naar mijn normen, respectabele 18,5km/u. WAT? nog een bevoorrading? Ik zie Jeroen, Rendel en ... bier? Tof zeg! Bierproeverij op een TT, het was van een of andere nachttocht geleden dat ik nog eens alcohol voorgeschoteld kreeg op het parcours. Na een eerste biertje komen de eerste achtervolgers uit het bos. Ik was zowaar iedereen van mijn groep voorgebleven! Bij een 2e biertje de rest van de bende nog even staan opwachten en ondertussen elkaars materiaal nog wat staan bemonsteren. Toen ze echter weg bleven besloten we door te rijden. Ik dacht dat we nog goed 3km te gaan hadden maar de aankomst bleek al op 600m te liggen. Met 62km op de teller moe maar bijzonder voldaan over de meet gereden. De 'achterblijvers' hadden blijkbaar ergens een afslag 'gemist' en waren met 53km over de meet gekomen.

Bij een 'Blaton' biertje en een 'pain sosis' werd er nog wat nagekaart en vooral genoten van het mooie weer en een uiterst voldaan gevoel.

Blaton, tot volgend jaar! U was prachtig! Groetjes Herder Alexander

Weer;      

Parcours;      

Organisatie;     

Gezelschap;            8-) (thx guys, this was fun!)
 
J-Wire
Netserve
© 2002-2019 Mountainbike Club De Herders -